Denis Kovačević
je doktor alternativne medicine i magistar parapsihologije Beloruske
međunarodne akademije, NLP master moskovskog NLP fakulteta, završio III
stepen na Institutu za razviće čoveka po metodici Bronjikova, na
završnom je stepenu na Moskovskoj akademiji za hipnozu Genadija
Gončarova... Alternativnom medicinom profesionalno se bavi 17 godina.
Lično sam se uverila u širinu polja Denisovih znanja i verujem da je
poznavanje ovakvog čoveka dragoceno, jer u vremenu u kojem živimo,
potrebno je imati oslonac i dobiti odgovore na pitanja koja se množe, a
u klasičnoj medicini i opšteprihvaćenom načinu razmišljanja, odgovora
nema.
Kefir, napitak dugovečnosti je zdrav mlečni proizvod koji lako možete pripremiti i u vašem domu.
Terapeutska svojstva kefira potiču od njegove mikroflore tj. od
kefirnih zrna. Tako je još 1887. god. priznat kao najbolje sredstvo
protiv plućne tuberkuloze. Radi lake probavljivosti i podržavanje
apetita, upotrebljava se kao sredstvo kod rekonvalescenata i oslabelih
osoba. Uspešno se primenjuje za lečenje želudačnih i crevnih poteškoća i
katara, nekih bubrežnih bolesti, određenih nadražaja jetre itd.
Može se konzumirati u prilično velikim količinama, od 1 do 1,5 l
dnevno. U kefiru ima naročito mnogo vitamina B, koje stvaraju kvasci.
Svarljivost mu je veća nego kod sirovog mleka:
se zadržava u želudcu 7,5 sati, kuvano mleko 7 sati, kefir iz masnog
mleka 4,5 sata i kefir iz obranog mleka 3 sata. Alkohol, u tim
količinama koje sadrži kefir, podražuje apetit i povoljno utiče na krvni
i nervni sistem. Kefir se smatra izvrsnim hranjivim lekovitim sredstvom
za dojenčad i decu sa slabom probavom, lenjom stolicom i uopšte kad se
loše osećaju.
Kefir lječi sljeće bolesti :
Umor nije uvijek uzrokovan nedovoljnom količinom sna. Veliki broj
ljudi pati od kroničnog umora, a još veći broj njih se svakodnevno
suočava s popodnevnim umorom koji se javlja iznenada.
Stručnjaci ističu da čak 10% ljudi u jednom dijelu života pati od kroničnog umora. Kronični umor je znatno češći kod žena nego muškaraca.
Aflatoksin je vrsta mikotoksina koga proizvode gljivice iz roda Aspergillus. U pitanju je jedan od najpoznatijih mikotoksina, koji je zbog svoje toksičnosti i jakog kancerogenog efekta predmet velikog broja ispitivanja.
Štetni efekti aflatoksina na organizam zavisi od godina, pola, nivoa i dužine izloženosti, zdravlja i imuniteta, kao i od ishrane i uticaja sredine. Problemi mogu da se jave i kod unošenja male količine aflatoksina ali tokom dužeg vremenskog perioda. U tom slučaju može da dođe do problema sa rastom i razvojem (kod dece), ali i do kancera jetre usled mutacije DNK pod uticajem aflatoksina
« | Maj 2025 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |